• Magyar
  • English

Adatbázisok

Témakör :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
jogtudomány
Free
Bezár

Az Online Szabványkönyvtárban, mint virtuális könyvtárban a szabványinformációk, a szabványok szövege és a kiadványok kizárólag képernyőn való olvasásra nyithatók meg. Nem nyomtathatók és nem letölthetők. A szabványok és szabványkiadványok szerzői jogi védelem alatt állnak. Az Online Szabványkönyvtárban az olvasásra rendelkezésre bocsátott szabványok és kiadványok a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) tulajdonát képezik, tehát az Online Szabványkönyvtár szolgáltatásainak igénybe vételével és szabványkiadványok tulajdonjogát a felhasználó nem szerzi meg. A szabványok és a szabványkiadványok szövegének felhatalmazás nélkül másolása, sokszorosítása, illetve a szerzői jogok bármilyen módon való megsértése jogszabálysértő magatartás, amelynek összes következményét a jogsértést elkövetőnek kell viselnie.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Csüllög Mihály mcsulloglib.unideb.hu 61980
Kovácsné Szabó Ágnes kszagilib.unideb.hu 77726
[ Bezár ]
jogtudomány, történettudomány
Free
Bezár

A magyar államigazgatással kapcsolatos legfontosabb adatbázisban az 1861 és 1990 között megjelent, az Országgyűléssel kapcsolatos összes hivatalos irat és jegyzőkönyv megtalálható. Elsősorban a történettudomány, a politikatudomány és jogtörténet iránt érdeklődők számára jelent kiemelkedően fontos forrásgyűjteményt az adatbázis, melynek nagyobb, tematikus egységei a következők: Országgyűlési naplók, Országgyűlési irományok, Országgyűlési almanachok, Országgyűlési lakáskönyvek, Házszabályok és az Állami költségvetés.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Dr. Surányi Márton történettudomány msuranyilib.unideb.hu 61945
Szendrei László történettudomány szendreilib.unideb.hu 22839
[ Bezár ]
Bezár

Az adatbázis több mint 1.370 jogtudomány körében íródott Oxford University Press kiadó által megjelentetett könyvhöz biztosít teljes szöveges hozzáférést. Az OSO minden címe tartalmaz teljes szövegű hozzáférésen kívül fejezet kivonatokat, kulcsszavakat és bibliográfiai linkeket más releváns címekhez. Fejlett kereszthivatkozási eszközrendszere lehetővé teszi bibliográfiai keresések végrehajtását akár adott szövegen belül is. Évenként háromszor új könyvekkel bővül az adatbázis.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Gergely Gábor jogtudomány ggergelylib.unideb.hu 77216; 62264
Pergéné Szabó Enikő gazdaságtudományok, jogtudomány, agrártudományok pergelib.unideb.hu 62263; 88428
[ Bezár ]